Vi väljer våra produkter med omtanke

När det gäller val av produkter försöker vi alltid prova och välja de produkter som är som bra som möjligt för hälsa och miljö utan att kvalitén försämras. Vi väljer gärna svensktillverkade produkter för att minska transporterna och med ett så naturligt innehåll som möjligt. Här är ett urval av våra produkter. Läs mer om dem nedan och kika gärna i i vår webbshop

Kevin Murphy

Kevin Murphy är en av världens mest eftertraktade stylister. Han grundande sitt företag med tanken att hårvård ska bygga på samma filosofi som hudvård de använder sig av essentiella oljor och aminosyror. Förpackningarna är utformade så att de ska packas och transporteras så effektivt som möjligt och de är återvinningsbara. Alla ingredienser i serien är noggrant utvalda och härstammar från små ekologiska och organiska jordbruk, där särskilda skördemetoder säkerställer en naturlig kvalitet. Alla KEVIN.MURHY hårvårdsprodukter är sulfat och parabenfria. Världens största djurrättsföretag PETA har godkänt KEVIN.MURPHY som ett cruelty free företag, vilket innebär att inga produkter i något led är testat på eller har skadat djur.

Läs mer: Kevin Murphy

Gröna Gredelina

Gröna Gredelina är ett familjeföretag som startades och drivs av Lina Paciello. Hon har sina rötter i Italien och kombinerar medelhavsrecept med den nordiska enkelheten. De erbjuder naturlig hem- och hudvård som är skapat från grunden. För dem som vill undvika kemikalier och vill ha en giftfri hemmiljö. Gröna Gredelina skapar sina produkter utan mellanhänder. De har en egen produktionsanläggning i Stockholm vilket möjliggör att de kan erbjudan genuina, exklusiva ekologiska råvaror till överkomliga priser. Alla produkter är naturliga och innehåller inga syntetiska tillsatser.

Läs mer: Gröna Gredelina

Color.me

Färgen för kunden som vill använda naturliga produkter och se till att inte skada miljön eller hälsan. Färgen har skapats med inspiration av- och tillsammans med Kevin Murphy. Färgen är:

  • honung och sheabutter baserad
  • ammoniakfri
  • ppd-fri
  • mikropigment med fördröjd funktion (som gör att färgen sitter bättre utan att stråt öppnas fullt ut)
  • molecular couple guarantee (minimerar irritationsrisken på kunden och minskar föroreningar i miljön)

Läs mer: COLOR.ME

Hjärtligt

Hjärtligt är en serie ekologiska och naturvänliga produkter inom hud- och hårvård. Dessa är bra produkter som samtidigt är snälla mot dig, miljön och huden. Företaget bakom produkterna, Mollis Care, arbetar ständigt för att hålla sig uppdaterade om nya ingredienser och bästa möjliga alternativ utan att göra avkall på produkternas funktionalitet.

Läs mer: Mollis Care AB

Washologi

En svensk produktserie med tvätt-, mjukmedel och linnevatten som både är miljövänliga, effektiva, snygga och väldoftande. Tvättar rent vid låga temperaturer och är koncentrerade för miljöns skull. De är fri från färgämnen och polycylic musk (en kemikalie som kan spåras i allt från modersmjölk till fisk och i blodet hos människan) Washologi strävar efter att produkterna ska ha minimal påverkan på miljön på lång sikt. De bidrar även till Röda Korsets arbete med att förbättra tillgången till rent vatten i Etiopien. Ren logik.

Läs mer: Washologi

Pure effect

Ett svenskt företag som erbjuder städprodukter som är hållbara och effektiva. 2014 lanserade de nästa generations produkter baserade på bioteknik – naturens egna mikroorganismer. Ett alternativ till traditionella städmedel, som både gör rent och är miljövänliga. Biotekniken är tuff mot fett, smuts och lukt. Den aktiva bakteriekulturen är långtidsverkande och gör rent på djupet och där det är svårt att komma åt. Råvaran tillverkas genom jäsning, vilket gör den överlägsen när vi vill hushålla med jordens resurser. Bioteknik minskar kraftigt användandet av kemikalier i vår vardag. Rent på riktigt.

Läs mer: Pure effect

Eleven Australia

Eleven Australia är ett Australienskt hår och hudvårds företag. År 2011, föddes ELEVEN Australia ur behovet av okomplicerade hårprodukter. Joey Scandizzo, en av företagets creative directors, är själv stylist och ägare till fyra frisörsalonger. Medan han jobbade på ”golvet” på sina salonger, på fotograferingar och olika visningar, upplevde han behovet av hårvårdsprodukter som hans personal samt kunder lätt kunde förstå. Tillsammans med den prisbelönte fotografen Andrew O’Toole utgör Joey duon bakom ELEVEN Australia. Eleven står för att varje produkt ska vara användbar för håret på elva olika sätt.

Men At Work

Ett svenskt företag som startades 1991 av Dick Lundgren. De har tilldelats flera designpriser för både egen produktdesign och för de produkter de representerar. De omtalade City Trivet grytunderläggen har kommit att bli väldigt populära i våra hem.

Läs mer: Men At Work

Storefactory

Storefactoryär ett svenskt inredningsföretag som fokuserar på känslan till naturen och äktheten i det enkla. De skapar tidlösa produkter med rena linjer, som kan användas i alla typer av hem såväl på lantstället som i stadslägenheten.
Storefactory värnar om det skandinaviska arvet och den inhemska tillverkningsindustrin. Många av produkterna designas av företaget själv i Sverige, eller i nära samarbete med formgivare utanför huset. En del av  produkterna produceras också i Sverige, för att stödja svensk industri och värna om de resurser vi har.

Läs mer: Storefactory

Sóley

Kvinnan bakom Sóley Organics är isländska skådespelerskan Sóley Eliasdóttir, en av landets stora ikoner från teater och film. Hon för nu traditionen vidare som går 16 generationer bakåt i familjen, nämligen att ta tillvara på den isländska naturens örter och deras kraftfulla egenskaper. Pga Islands korta somrar behöver örterna ta upp stora mängder energi och näringsämnen på kort tid för att överleva de hårda vintrarna. De är därför kända att vara extra kraftfulla. Produkterna är så naturliga att du kan äta dem!

Läs mer: Sóley Organics

Living Proof

Living Proof är ett amerikansk hårvårdsmärke som skapades av hårstylister som tröttnat på begränsningarna inom konventionella hårprodukter. Tillsammans med forskare inom skönhetsindustrin och framförallt prisbelönte vetenskapsmannen dr Bob Langer skapade de en rad nya upptäckter och har nu 20 patent som är låsta i 20 års tid och 130 utmärkelser för sina produkter. Jämfört med andra hårvårdsprodukter innehåller Living Proof inte silikoner, oljor, sulfater och parabener utan istället en eller flera unika molekyler som är anpassat till produkten.

Läs mer: Living Proof