Vi väljer våra produkter med omtanke

När det gäller val av produkter försöker vi alltid prova och välja de produkter som är som bra som möjligt för hälsa och miljö utan att kvalitén försämras. Vi väljer gärna svensktillverkade produkter för att minska transporterna och med ett så naturligt innehåll som möjligt. Läs mer om våra produkter nedan.

Kevin Murphy

Kevin Murphy är en av världens mest eftertraktade stylister. Han grundande sitt företag med tanken att hårvård ska bygga på samma filosofi som hudvård de använder sig av essentiella oljor och aminosyror. Förpackningarna är utformade så att de ska packas och transporteras så effektivt som möjligt och de är återvinningsbara. Alla ingredienser i serien är noggrant utvalda och härstammar från små ekologiska och organiska jordbruk, där särskilda skördemetoder säkerställer en naturlig kvalitet. Alla KEVIN.MURHY hårvårdsprodukter är sulfat och parabenfria. Världens största djurrättsföretag PETA har godkänt KEVIN.MURPHY som ett cruelty free företag, vilket innebär att inga produkter i något led är testat på eller har skadat djur.

Läs mer: Kevin Murphy

Color.me

Färgen för kunden som vill använda naturliga produkter och se till att inte skada miljön eller hälsan. Färgen har skapats med inspiration av- och tillsammans med Kevin Murphy. Färgen är:

  • honung och sheabutter baserad
  • ammoniakfri
  • ppd-fri
  • mikropigment med fördröjd funktion (som gör att färgen sitter bättre utan att stråt öppnas fullt ut)
  • molecular couple guarantee (minimerar irritationsrisken på kunden och minskar föroreningar i miljön)

Läs mer: COLOR.ME

disp

Alla produkter i disp’s serie ”Selected by” är parabenfria och producerade i Sverige för ett så lågt koldioxidavtryck som möjligt. Alla ingredienser är EJ testade på djur, samt innehåller inga animaliska ingredienser.

Läs mer: disp

Less is more

Ett ekologiskt hårvårdsmärke, skapat av österrikiske stylisten Hannes Trummer och hans partner, biokemisten Doris Branduber. Produkterna innehåller inga syntetiska konserveringsmedel, parfymer, färgämnen, petrokemikalier, silikoner, sulfater etc. De har dessutom en global prissättning, vilket innebär att de har samma pris över hela världen. 100% ekologiskt med certifikat.

Läs mer: Less is more

Hjärtligt

Hjärtligt är en serie ekologiska och naturvänliga produkter inom hud- och hårvård. Dessa är bra produkter som samtidigt är snälla mot dig, miljön och huden. Företaget bakom produkterna, Mollis Care, arbetar ständigt för att hålla sig uppdaterade om nya ingredienser och bästa möjliga alternativ utan att göra avkall på produkternas funktionalitet.

hjartligt

Läs mer: Mollis Care AB

Washologi

En svensk produktserie med tvätt-, mjukmedel och linnevatten som både är miljövänliga, effektiva, snygga och väldoftande. Tvättar rent vid låga temperaturer och är koncentrerade för miljöns skull. De är fri från färgämnen och polycylic musk (en kemikalie som kan spåras i allt från modersmjölk till fisk och i blodet hos människan) Washologi strävar efter att produkterna ska ha minimal påverkan på miljön på lång sikt. De bidrar även till Röda Korsets arbete med att förbättra tillgången till rent vatten i Etiopien. Ren logik.

Läs mer: Washologi

Pure effect

Ett svenskt företag som erbjuder städprodukter som är hållbara och effektiva. 2014 lanserade de nästa generations produkter baserade på bioteknik – naturens egna mikroorganismer. Ett alternativ till traditionella städmedel, som både gör rent och är miljövänliga. Biotekniken är tuff mot fett, smuts och lukt. Den aktiva bakteriekulturen är långtidsverkande och gör rent på djupet och där det är svårt att komma åt. Råvaran tillverkas genom jäsning, vilket gör den överlägsen när vi vill hushålla med jordens resurser. Bioteknik minskar kraftigt användandet av kemikalier i vår vardag. Rent på riktigt.

Läs mer: Pure effect

Göteborsfabrikerna

Ett svenskt företag som startades av Magnus Tyrén som efter sin egen cancer beslöt att hjälpa till att stötta cancerforskning. De skänker därför 5% av sin omsättning till detta! Med hjälp av den framgångsrika tapetdesignern Björn Nilsson har de tagit fram en serie muggar som vi tror kommer bli riktiga klassiker. De finns i tre olika färgsättningar och sex olika mönster som är döpta efter ‘fruntimmersveckan’.

Men At Work

Ett svenskt företag som startades 1991 av Dick Lundgren. De har tilldelats flera designpriser för både egen produktdesign och för de produkter de representerar. De omtalade City Trivet grytunderläggen har kommit att bli väldigt populära i våra hem.

Läs mer: Men At Work

Add:Wise

Ett svenskt designföretag som arbetar uteslutande med hållbar produktion. All produktion baseras på de grundvärderingar som finns inom fairtrade, ekologi, och närproducerat. De investerar tid, kunskap och en del av vinsten i olika projekt och organisationer runt om i världen som gör skillnad för människor som verkligen behöver det.

Läs mer: Add:Wise

Sóley

Kvinnan bakom Sóley Organics är isländska skådespelerskan Sóley Eliasdóttir, en av landets stora ikoner från teater och film. Hon för nu traditionen vidare som går 16 generationer bakåt i familjen, nämligen att ta tillvara på den isländska naturens örter och deras kraftfulla egenskaper. Pga Islands korta somrar behöver örterna ta upp stora mängder energi och näringsämnen på kort tid för att överleva de hårda vintrarna. De är därför kända att vara extra kraftfulla. Produkterna är så naturliga att du kan äta dem!

Läs mer: Sóley Organics

Yvelis

Ett familjeföretag från Roslagen som tillverkar miljövänliga doftljus av rapsvax, som är vegatabiliskt och förnyelsebart. Inget är testat på djur.

Läs mer: Yvelis

GHD

Utöver sina ikoniska styler, som fortsätter att vara en kult och ett måste för kvinnor som söker vackra hår, I sin roll som GHD varumärke ambassadör, Katy Perry har medverkat i en rad kampanjer som fotats av hyllade fotografen David LaChapelle. Innovativa och ikoniska, fortsätter ghd att ligga i framkant när det gäller kreativitet och stil. Förstahandsvalet för världens främsta stylister, supermodeller och kändisar. ghd stylingtänger är originaltänger och de bästa som finns. Med en ghd styler ångrar du dig inte.

GHD-Gold-Classic-Styler

Naturally European

Naturally European plockar från det bästa Europa erbjuder, denna vackra serie av produkter där naturliga ingredienser används och eko-vänliga förpackningar. Användning av lokala ingredienser i produktionen gör att koldioxidens fotspår reduceras när färre transporter behövs.

Naturally European